Üsküp Düşünce Okulu Sonbahar 2020 Seminerleri 2 Ekim tarihinde başladı. 6 hafta sürecek olan eğitim programın dördüncü haftası tamamlandı. Bu süreçte 24 Arnavutça, 22 Türkçe ve 4 Makedonca olmak üzere toplam 50 seminer icra edildi.
Dört hafta boyunca 2 zorunlu derslerden bir olan “Dünya Tarihi” seminerinde Sevba Abdula hoca ile Dünya tarihi tarihyazımı, Mezopotamya ve Tüfek, Mikrop ve Çelik belgeseli irdelendi. Diğer bir zorunlu ders olan “İslam Düşüncesine Giriş” seminerinde Cemalettin Ergün hoca ile mezhepler, hadis ve düşünürler konuları ele alındı.
Bu dönem “Balkan Tarihi”, “Din ve Psikoloji”, “Uluslararası İlişkiler Teorileri” ve “Modern Ortadoğu Tarihi” olmak üzere Dört seçmeli dersimiz mevcut.
“Balkan Tarihi” seminerinde Prof. Dr. Şener Bilal hocamız Balkanların coğrafi yapısı ve medeniyetlerin kesişme noktasındaki yeri değerlendiriyor. “Din ve Psikoloji” seminerinde Prof. Dr. Musa Musai hocamız ile din ve psikoloji arasındaki ilişki irdeleniyor. “Uluslararası İlişkiler Teorileri” semineri kapsamında Büşra Dillioğlu hocamız ile uluslararası ilişkilere hakim temel teoriler ve soğuk savaş sonrası ortaya çıkan kavramsal tartışmalar işleniyor. “Modern Ortadoğu Tarihi” seminerinde Zahide Tuba Kor hocamız ise Osmanlı sonrası dönemden günümüze son yüz yılda Ortadoğu’da yaşanan siyasi dönüşümler ve günümüzdeki birçok problemin de temel kaynağı olan modern Ortadoğu’nun ve yeni devletler sisteminin İngiliz ve Fransız sömürgeciler eliyle oluşum süreçleri ele alınmaktadır.
Pandemi sürecinden dolayı seminerler Zoom platformu üzerinden online düzenleniyor. Bu dönemki seminerlere Kuzey Makedonya’nın birçok şehrinden, Türkiye, Arnavutluk ve Kosova’dan 40 öğrenci takip ediyor.